Bamburakentaja.com 

Bambu on tropiikin isojen puuvartisien heinäkasvien ryhmä ja eri lajeja ja lajikkeita on lukuisia, jopa 1400 eri lajia. Kasvina bambu on erittäin nopeakasvuinen. Maailman suurimpiin bambutuottajamaihin kuuluvat mm. Intia, Bangladesh, Indonesia, Thaimaa ja Kiina. 

Bambu kalastuksessa

Bambu sopii myös hyvin materiaaliksi kalastusvapojen valmistamiseen. Bambuvapa on suosittu kalastajien keskuudessa. Bambuvapojen materiaalina kilpailevat hiilikuitu ja lasikuitu. Miksi bambusta tehty vapa on monen taimenenkalastajan mielestä ylivertainen? Katso Yle Areenan dokumentti aiheesta. 

Bambuvapoja myyvät eri kalastustarvikeliikkeet. Bambuvavat ovat yleensä kalliita ostettuna, mutta niitä voi tehdä myös itse. Hintavertailusivusto auttaa löytämään vavat järkevään hintaan. Huomioi, että bambuvapojen saatavuus kalastusliikkeissä vaihtelee, sillä bambu ei ole kovin yleinen materiaali.

Perhovavan rakentaminen

Erityisesti perhokalastukseen bambuvapa sopii hyvin. Perhokalastus on hyvin vanha kalastuksen muoto, joka perustuu perhojen käyttämiseen vieheiden sijaan. Perhoilla kalastetaan erityisesti taimenta. 

Bambusukuja

Bambuista muualla

American Bamboo Society

Bambu soveltuu moneen tarkotukseen

Bambua käytetään muuten materiaalina huonekaluissa, sisustuksessa ja tekstiileissä. Shangailainen yliopisto on myös suunnittellut bambutalon